Proje Hakkında

Proje, pandemi nedeniyle uzun süre uzaktan devam eden eğitim –öğretim süreci sonrası yüz yüze eğitim için okula dönüşte, öğretmen ve öğrencilerin yeni duruma -sosyal mesafe ve hijyen koşularına uyarak - sosyal duygusal yönden uyum sağlamalarına katkı sağlamak için tasarlanmıştır. Pandemi süreci öğrencilerimizin sokağa çıkma kısıtlaması ve arkadaşları ile oyun oynayamamasına neden olmuştur. Okula dönüşte sadece beden eğitimi dersi ve teneffüsler hareket ve oyun için çocuklara yeterli olmayacaktır. Bu nedenle çocukların okullarda hareket ederek öğrenmelerine yönelik; ders içi etkinlikler geliştirmek, eğitim ortamlarını hareketi teşvik edecek şekilde düzenlemek gerektiğine inanıyoruz. Bu projede amacımız çocukların temel ihtiyacı ve hakkı olan oyunu (fiziksel hareketi) eğitim öğretimin bir parçasına dönüştürmektir. Çünkü Öğrencilerin okula döndüklerinde bolca oyun oynamaya, eğlenmeye, arkadaşları ve öğretmenleriyle duygusal bağlarını güçlendirmeye ihtiyaç duyacaktır. Baş Öğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün Yüzyıl önce öngördüğü gibi “Sağlam Kafa Sağlam Vücutta Bulunur.” Projemiz, Eğitim Reform Girişimi MEB okullarında yürüttüğü “hareket okulda” projesinden esinlenmiştir.

Proje Hedefleri

Öğretmen ve öğrencilerinin kendilerini iyi hissetmesine katkı sağlamak Olumlu okul iklimi oluşturma ve okula aidiyet duygusunu geliştirme Dikkat, Konsantrasyon Ve Problem Çözme Becerilerini artırma İyi alışkanlıklar edinerek daha sağlıklı bir yaşam sürdürmelerine katkı sağlama Toplumda, öğretmenleriyle ve akranlarıyla olan ilişkilerinde daha özerk ve katılımcı bir tutumla bir arada olmayı öğrenme ve iş birliği geliştirme Salgın sonrası öğrencilerin ve öğretmenlerin okula uyumunu kolaylaştırması ve Öğrencilerin ruhsal ve sosyal gelişimlerine olumlu katkı vermesi beklenmektedir.

Proje ile Öğrencilerimize Katkı Sağlamayı Hedeflediğimiz Kazanımları

Bedeni canlandırma ve derse hazırlık Odaklanma ve takip edebilme Grup olarak hareket edebilme Geometrik şekilleri geliştirme Yaratıcı düşünmeyi deneyimleme Sosyal duygusal öğrenmeye katkı sağlama Kendini ifade etme becerisi geliştirme Empati kurma İş birliği yapabilme Strateji geliştirme

ÇALIŞMA SÜRECİ

NİSAN

Projede görev alan öğretmenler ve öğrenciler, Pandemi sürecinde eğitim öğretim ve okula dönüş için hazırlanan başta MEB olmak üzere bu alanda yayınlanan ulusal ve uluslararası yayınları inceleyerek çalışma planı hazırlayacaklar. Her sınıfta öğretmenler tarafından öğrencilerin özellikleri dikkate alınarak heterojen çalışma grupları oluşturulacaktır. Her grup öğretmenleri yukarıdaki kazanımlara uygun kazanım ve temaya uygun hareket etkinliği tasarlayacak. Tasarlanan sınıf içi ve ya sınıf dışı hareket etkinliğinin süresi ve kazanımı (müfredata uyumlu olacak), yapılacak fiziksel aktivitenin görsel tasarımı hazırlanacak. Her hafta için bir etkinlik tasarımı Wep 2.0 araçları kullanılarak hazırlanacak. Katılımcı okul öğretmenlerinin de görüşleri dikkate alınarak sınıfta uygulaması sağlanacak. Proje süresince öğrenciler için, internet güvenliği konusunda farkındalık yaratmak için bilgilendirme etkinlikleri düzenlenecektir.

MAYIS

Her derste kullanılabilecek, öğrencilerle birlikte öğrencinin hareket ihtiyacını sağlayacak bir öğrenme materyali tasarlayarak, 40 dakikalık dersin 5-10 dakikası bu etkinliğe ayrılacaktır. Öğrencilerimizin Wep.2 araçlarını kullanarak hazırladığı ve uyguladığı etkinlikleri diğer okullardaki arkadaşları ile paylaşmaları sağlanacaktır. Her sınıf öğretmeni hazırlanan ve uygulaması yapılan etkinliklerin değerlendirmesini öğrencilerle yaparak diğer okul öğretmenlerine geribildirim vererek etkinliklerin güncellenmesini sağlayacak. Sınıflarda uygulaması yapılan etkinliklerin görsellerinin Twinspace’den paylaşılması sağlanacaktır.

HAZİRAN

Her grup kendi problemlerini ve çözüm önerilerini sunacakları bir video hazırlanacak. Diğer grubun çözümü dikkate alınarak gerekli düzeltmeleri yapılacak. Bu videolar ilgili tüm öğrencilerle bir toplantıda sunulacak. Projenin sonunda tasarlanan etkinliklerin bir kitapçık ve video hazırlanarak, başka okul ve öğretmen ve öğrencilere ilham ve farkındalık yaratması için Ortak okulların Web sayfalarında ve Youtube kanallarında yayınlanması sağlanacaktır. Son bir çalışma olarak, her grubun araştırmasının sunumları, daha sonra projenin tüm unsurları ile paylaşılacak olan web 2.0 araçları kullanılarak yapılacaktır. Proje, hazırlanan çalışmaların çeşitli ortaklar arasında çevrimiçi bir oturumda sunumunu ve projenin Twinspace'de yayınlanmasını öngörüyor. Hazırlanan ve sınıflarda uygulaması yapılan etkinliklerin, görsel formları, amaç, kazanım ve sonuçları broşür olarak hazırlanacak, bölgedeki okul ve etwining kullanıcıları ile etkinlikler olarak paylaşılacaktır.

BEKLENEN SONUÇLAR

Öğrencilerin fiziksel aktivite düzeylerini iyileştirecek ve onlara sağlıklı ve bilinçli büyüme için beceriler kazandıracaktır. Öğrencilerin fiziksel aktivite düzeylerini artacaktır; Projede oluşturulacak farklı okullardan öğrenci ve öğretmenlerden oluşan ekipler ile katılımcılar etkileşimde bulunarak ve farklı fikir, deneyim ve bakış açıları gelişecektir. Öğrenciler ve öğretmenler, projenin yürütülmesi boyunca çeşitli web 2.0 araçlarını tanıyabilecek ve kullanabilecekler. Projemiz ile fiziksel etkinlikleri kullanarak daha sağlıklı, mutlu ve iyi öğrenen bireylerin gelişimine katkıda bulunacaktır.

Etwinning Nedir?

e-Twinning Avrupa’daki okullar için oluşturulmuş bir topluluktur. e-Twinning, iletişim kurmak, işbirliği yapmak, projeler geliştirmek, paylaşmak; kısacası Avrupa’daki en heyecan verici öğrenme topluluğunu hissetmek ve bu topluluğun bir parçası olmak için, Avrupa ülkelerindeki katılımcı okullardan birinde çalışan personele (öğretmenler, müdürler, kütüphaneciler v.b.) yönelik bir platform sunmaktadır. 2005 yılında Avrupa Komisyonunun öğrenme programının ana hareketi olarak başlatılan eTwinning, 2014 yılından bu yana AB Eğitim, Öğretim, Gençlik ve Spor programi olan Erasmus+'a, sıkı bir şekilde entegre edilmiştir. Halihazırda, 217.323 okulda, 919.870 öğretmenin 120.421 proje yürütmekte olduğu eğitim platformu 21 yy. öğretmenlerine pek çok imkan sunmaktadır. Hızla değişen dünya çocuklarına daha iyi ve etkin eğitim ortamı sunmak isteyen, yenilikçi yaklaşımları ve proje tabanlı öğrenmeyi önemseyen öğretmenlerin oluşturduğu bu platform, ülkemiz öğretmen ve eğitimcileri tarafından da etkin kullanılmaktadır. Bu platformda hazırlanan pek çok proje fikrinin hayata geçirilmesi, iyi örneklerin transferi, Avrupa’nın diğer ülkelerindeki öğretmen ve eğitimcileri ile iş birliği yapmasına olanak tanımaktadır.

Bilinç Koleji Eğitim Kurumları neden E-twinnig Platformunda?

Bilinç Koleji Eğitim Kurumları, dünya vatandaşı olmayı önemsemekte, kurulduğundan bu yana Avrupa projeleri yapmakta, öğretmen ve öğrencilerinin evrensel değerlere sahip olmasına özen göstermektedir. Yalnızca ulusal yeterlilikler değil, aynı zamanda Avrupa yeterliliklerini referans alarak eğitim öğretim ortamlarını düzenlemektedir. Bilinç Koleji Eğitim Kurumları, öğrencilerine 21. yüzyıl yeterliklerini kazandırmayı hedeflemektedir. Proje tabanlı öğrenme ile öğrencinin aktif katılımını teşvik etmek, üst düzey bilişsel aktiviteleri desteklemek, akademik ve sosyal hayat becerilerini birlikte ele alarak, teknolojiyi etkin ve verimli kullanmaktadır. Öğrencilerinin bilgiyi kullanarak problem çözme becerilerini geliştirmek ve yeni nesil soruları çözme ve akademik başarısını artırmayı hedefler. Bilinç Koleji Eğitim kurumları; öğretmenler, öğrenciler, okullar, ebeveynler ve yerel yetkililer arasındaki iş birliğini önemsemektedir. E-Twinningde, öğretmenler birlikte çalışır ve öğrencileri için aktiviteler düzenleler. Aktif bir rolleri vardır; etkileşimde bulunurlar, araştırma yaparlar, karar alırlar, birbirlerine saygı duyarlar ve 21. yüzyıl becerilerini öğrenirler. E-Twinning öğretmenlerimizin mesleki gelişimini ve kişisel gelişimini destekler. Bilinç Koleji Öğretmenleri, ilham almak için ve ödül alan bu projeleri keşfetmek için e-Twinnig ailesinin bir parçası olmayı önemsemektedir. Bilinç Koleji Öğretmenleri, e-Twinning platformu sayesinde Avrupa’daki tüm okullardan ve öğretmenlerden haberdar olur. Bu platform, öğretmenlerin İyi örnekleri transfer etmesine katkı sağlar.

ETKİNLİKLER & HABERLER

Basketbol Kupa Töreni Bunca yılın emeği ile yetişen “Yıldızlar Basketbol Takımımız” bugün ilçemizde üçüncü olarak sezonu tamamladılar. Giydikleri Bilinç Koleji logolu formaların bir formadan çok f...
Prof. Dr. Soner Yıldırım Aralıklı çoklu tekrar,öğrencideki güven ve çaba başarıyı getirir. Her çocuk fiziksel, sosyal ve duygusal anlamda benzersiz bir kişiliğe sahiptir. Öğrenme süreçlerinde bu durumun di...
Matematik Yarşması Derece "2021 Türkiye Matematik Yarışmasında" 4. Sınıf öğrencimiz Mert Beştepe ve 7. Sınıf öğrencimiz Tuğra Özbey Eratlı Türkiye ikincisi oldular. Kendilerini ve ailelerini&nbsp...
Bilinç Koleji Anadolu Lisesi Malta Bilinç Koleji Anadolu Lisesi olarak eğitimde her zaman kalitenin ve yeniliklerin içinde olduk. Daha önce de bir çok kez gerçekleştirdiğimiz Avrupa Birliği projeleri ile gençlerimizi sınırl...
call-me
Sınav Başvuru